براساس گزارش فيوچريزم، محققان ميگويند درصورتي كه روند جنگلزدايي از 20 درصد ميزان اوليهاش فراتر رود، جنگلهاي بارانزاي آمازون به نقطهاي غيرقابل بازگشت خواهند رسيد.
توماس لاوجوي و كارلوس نوبر تلاش كردند نقطه بحراني جنگلزدايي و اقداماتي كه منجر به رسيدن جنگلها به اين نقطه خواهد شد را شناسايي كنند. به صورت ويژه تلاش آنها اين بود تا دريابند جنگلزدايي تا پيش از آنكه چرخه آب بتواند از اكوسيستم درون خودش پشتيباني كرده و مانع از تخريب درختان شود،تا چه زمان تداوم خواهد داشت؟
به گفته اين دو محقق با تاكيد بر اين موضوع كه طي 50 سال گذشته جنگلزدايي منجر به تخريب 17 درصد از پوشش گياهي آمازون شدهاست، اعلام كردند درصورتي كه شرايط اقليمي به واسطه جنگلزدايي و گرمايش جهاني تغيير كند، شانس تبديل شدن آمازون به بياباني بي آب و علف 50 درصد خواهد بود.
براساس محاسبات انجام شده اين دو محقق،آمازون تا زمان رسيدن به نقطهاي غيرقابل بازگشت تنها سه درصد ديگر (جنگلزدايي) فاصله دارد. البته تنها جنگلزدايي نيست كه تيشه به ريشه جنگلهاي آمازون ميزند، تغييرات اقليمي و استفاده از آتش و همچنين تحليل رفتن چرخه آب از ديگر عوامل تاثيرگذار به شمار ميروند.
اگرچه آمازون تا رسيدن به مرحله غيرقابل نجات راه چنداني ندارد،اما هنوز به آن نقطه نرسيدهاست و مداخله درست انسانها ميتواند اين جنگلها را از نابودي ابدي نجات دهد.
نظر شما